Artikel 53 van 54

Discovery Set - Lemon Poppy Tea

€ 26,95 (inclusief btw)

Merk: Lemon Poppy Tea
Categorie: In de keuken


Beschrijving

De Discovery Set van Lemon Poppy Tea is een mooie doos met 4 soorten kruiden/bloemen om zelf te mengen en je eigen favoriete thee-blend mee te ontdekken. In de doos zitten gedroogde takjes Mountain Tea, Salie, Tijm, wilde Marjolein en rozenknopjes.
Meng elke dag opnieuw jouw eigen blend voor waar je op dat moment zin in hebt.

Edvina van Lemon Poppy Tea heeft de Mountain Tea (bergthee) uit haar geboorteland Albanië mee naar Nederland genomen en mengt deze met met de fijnste kruiden en bloemen. Alles wordt organisch geteeld en Fair geplukt.

In de Discovery Set zitten 4 kruiden en bloemen: Mountain Tea (Sideritus Raeseri), Wilde Salie (Salvia Officinalis), Wilde Marjolein (Origanum Vulgare) en bloemknopjes van de Marokkaanse roos.  Op de rozen na allemaal geplukt en gedroogd in Albanië.

Mountain Tea is een wildgroeiende kruidenplant die groeit in de bergen van Albanië, op 1800m hoogte. Deze thee wordt traditioneel in Albanië gedronken bij ziekte en verkoudheid omdat hij rijk is aan ijzer en anti-oxidanten. Mountain Tea heeft een subtiel fris-zoet-kruidige smaak en is caffeïne-vrij.

Wilde Salie staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen en zou je lever en immuunsysteem ondersteunen. Het geeft deze blend een fris-aardse smaak. 

Wilde Marjolein staat van oudsher en ook nu nog bekend als een helende plant. De paarse bloemetjes geven deze mix een heerlijk verwarmende, kruidige geur en smaak.

De rozen in deze set worden als hele bloem in Marokko gedroogd en geven behalve een prachtig rode kleur, je thee ook veel vitamine C en een heerlijke subtiele warm-bloemige smaak. 

De Discovery Set zit verpakt in een mooi geïllustreerd kartonnen doosje met uitleg over de inhoud aan de binnenkant.

Zet-wijze:
Thee zet je liefst in een theepot omdat met een grotere hoeveelheid water de smaak van de kruiden en bloemen het best tot hun recht komt. Bovendien hoef je dan minder vaak water te koken.
- Gebruik 2-3 gram voor een theepot van 1L water of anders
 1-2 gram van de blend voor een kopje van 300 ml;
- Giet vers gekookt water van 95 graden Celsius over de blend in de pot of het kopje en laat 5 min trekken;
- De blend zakt naar beneden en hoef je niet uit je pot of kopje te halen; je kan de blend nog tot 3 x binnen 12 uur hergebruiken met vers water;
- ook lekker om koud te drinken op een warme dag: doe er dan ijsklontjes doorheen of zet de pot in de koelkast. 

 

Inhoud: 25 gram, goed voor 20-25 kopjes thee of 10 potten van 1L

Ingrediënten: Mountain Tea (Sideritus Raeseri), Wilde Salie (Salvia Officinalis) en Wilde Marjolein/oregano (Origanum Vulgare) en Marokkaanse Roos. 
Allemaal organisch geteeld en Fair geplukt.
Caffeïne-vrij


Past in een brievenbus pakketje
Op voorraad dus binnen 1-2 dagen verzonden

© 2018 - 2024 L i c h t & F i j n | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel