Blog // Bloemenkrans maken

Bloemenkransen zijn helemaal hip, en terecht! Want, zeker met vers of gedroogd groen vormt het een prachtige eyecatcher in je huis. Als je hem zelf maakt geef je jezelf een fijn momentje offline, lekker even met je handen bezig zijn in plaats van met je hoofd. Daarbij is zelf maken nog goedkoper ook en je kunt helemaal zelf bepalen hoe hij eruit komt te zien!

Ik heb mijn krans gemaakt met een combinatie van papieren bloemen, gedroogd gras en gedroogde bloemen. 
Makkelijk want de papieren bloemen en het gras kan je kopen bij Licht & Fijn! Dan hoef je alleen nog een klein setje gedroogde bloemen naar keuze erbij te kopen (bij een bloemist of tuincentrum).

Dit is wat ik gebruikt heb om mijn krans te maken:
- Ronde ring van bijv. 30 cm doorsnee. (Deze is van rotan en kocht ik bij Dille & Kamille)
- Stevig touw, liefst naturel gekleurd.
- Snoei-schaar of andere sterke schaar,
- Een paar bloemen (ik heb voor de 30cm ring 7 Field Flowers gebruikt) uit een van de Field Flower sets van Jurianne Matter (onderaan deze pagina vind je alle sets die ik op voorraad heb, je kunt zelf kiezen welke kleur of formaat set je het fijnst vindt)
- Paar takjes gedroogd gras,
- Paar takjes (gedroogd) Gipskruid.

Gipskruid droogt heel makkelijk, blijft lang mooi en is ook helemaal niet duur dus een fijne toevoeging.

 

 

Dan de techniek!
1. Zet de papieren bloemen die je wil gebruiken in elkaar met een stukje ijzerdraad, lang genoeg voor de bloem zelf plus iets van 10 cm. Die 10 cm heb je nodig om de bloem aan je krans vast te maken. 

2. Rangschik de bloemen en alles wat je in de krans wil hebben op tafel. Leg alles neer in de vorm van de krans, dan kan je alvast bekijken hoe het moet worden. Het mooiste is om de bloemen in kleur en vorm af te wisselen. Zorg ook dat het geheel links en rechts van het midden ongeveer hetzelfde is in formaat en zwaarte, anders oogt hij scheef en kan hij ook echt scheef zakken als je hem ophangt.

3. Maak het uiteinde van je bol touw met een knoopje vast aan de kransring. Als je ring geen vast boven-punt heeft dan maakt het niet uit waar je begint. Als er bovenin een haakje ofzo zit, doe dan of je ring een klok is en begin met je touwtje op kwart voor heel. Zoals je ziet op de foto heb ik mijn krans niet helemaal vol gemaakt. Als je dat wel wil dan begin je gewoon bovenaan.

4. Pak de bloem of tak die het meest bovenaan moet en zet die vast door het touwtje 2x om de tak met de krans heen te wikkelen. Leg er dan de volgende bloem of tak dakpansgewijs op en wikkel ook die 2x om de ring. Soms is het makkelijk om (zeker met gedroogd gras) 2 of 3 takjes tegelijk vast te maken omdat ze zo dun zijn. De papieren bloemen heb ik met het ijzerdraad zelf om de krans gewikkeld en daarna met het touw er nog omheen zodat ze niet gaan draaien. 

5. Ga door tot het midden aan de onderkant, maak een knoop aan de onderkant van de ring en knip het touwtje los. Begin dan weer bovenaan met een nieuw stuk touw. Werk zo weer door tot je weer bij de onderkant van de ring bent en maak ook daar weer een knoop van het touw om de ring en knip de rest af.  Kijk of je zo tevreden bent of dat je her en der nog wat wil aanvullen. Je kan de krans zo vol maken als jij zelf mooi vindt. 

6. Is hij mooi zo? Knip dan het groen dat aan de onderkant uitsteekt af. Knip een stuk touw lang genoeg om je krans op te kunnen hangen en klaar ben je!

 

Sorteer op
© 2018 - 2024 L i c h t & F i j n | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel