Fijne zomerse uitjes

Mijn ideale dagje uit is op een mooie plek, liefst in de natuur en weg van de grote massa. Ik hou ervan om fijne plekjes te zoeken die anderen nog niet in grote getalen gevonden hebben. Zo zijn er een aantal sites die ik in de gaten hou en waar ik dan droom van mijn volgende uitje! 

Laat ik je eens meenemen op mijn favoriete uitjes op minder gebaande paden.
 

Pluktuinen

Voor wie de term niet kent, een pluktuin is een soort openlucht bloemenwinkel waar je zelf je bloemen van de struiken mag knippen. Een fantastisch concept, als je het mij vraagt!
Super duurzaam want de bloemen gaan zonder extra vervoer direct van plant naar jou en je knipt alleen af wat je wil hebben. Geen rest-afval en verpakkingsmateriaal nodig. 

Daarbij vind ik het heerlijk om tussen de planten te lopen en te bedenken wat ik allemaal aan mijn boeket wil toevoegen. Een perfect zomers uitje want de bloemen zijn dan op hun mooist! 

Er zijn de laatste jaren een heleboel pluktuinen bij gekomen. Soms ook in combinatie met een moestuin of fruit-boomgaard waar je zelf groente en fruit kan plukken. Als je google-t op "pluktuin" in jouw regio vind je er vast wel één. 
Mijn favorieten zijn Amelis' Hof in Bunnik en Fam Flower Farm in Lisse. Fam Flower Farm staat al lang op mijn lijstje om heen te gaan. Zij zijn gespecialiseerd in bloembollen en dan met name in Dahlia's. In de zomermaanden staan de velden daar bomvol bloemen!

 

 

Vers Fruit

De zomer is de beste tijd voor vers fruit in Nederland. Door het hele land zijn er fruitboomgaarden waar je zelf je fruit mag plukken om ter plekke op te eten of mee naar huis te nemen. Super duurzaam en heel leuk om te doen! 

Zo kan je appels plukken bij boerderij de Slagmaat in Bunnik, echte Betuuwse kersen plukken bij Boomgaard D'n Kerkewaerdt en in Monster (Zuid-Holland) kun je heerlijk zoet rood fruit plukken bij Framblij. 
Zoek online naar een leuke plek bij jou in de buurt om je versgeplukte fruit te kopen.

 

 

Wild spotten

Op de website van Staatsbosbeheer vind je allerlei fantastisch mooie plekken in Nederland om te wandelen en zelfs ook te slapen. Zo kun je in Natuurpark de Hoge Veluwe kamperen bij de boswachter en vanuit je tent de herten en zwijnen zien lopen. De boswachter vertelt je graag over het leven op de Veluwe en zo midden in de natuur ontspan je helemaal! 


Picknick

Uit eten is natuurlijk lekker maar echt duurzaam is zelf eten mee nemen! Buiten op een kleedje eten kan bijna overal: in een mooi park, op het strand, bij een speeltuin of midden in het bos. Mijn favoriete plek is een boomgaard bij Amelisweerd (om de hoek van de eerder genoemde pluktuin) waar je aan het water onder fruitbomen in het hoge gras of aan een picknick-tafel kan zitten. 

Maak er een feestje van met een (zelfgemaakte) quiche, sandwiches, salade, vers fruit en koele drankjes. Neem een kleed en wat kussens mee om op te zitten/liggen, lichtgewicht servies, (linnen) servetten en buitenkaarsen voor als je lang blijft. 

 

 

Natuurlijk overnachten

Tenslotte, ben je op zoek naar een fijne duurzame plek om te overnachten : Kijk dan zeker even op de website van natuurhuisje.nl waar oprichter Tim van Oerle een verzameling heeft gemaakt van vakantiehuisjes midden in de natuur in Nederland en Europa. De huizen worden geselecteerd op duurzaamheid (groene stroom, biologisch eten, enzovoorts) en locatie (weg van de massa). Er zijn huisjes midden in de bossen, aan zee en zelfs eentje op een privé-eiland midden in de Vinkeveense plassen! 

Ben je benieuwd naar de Licht & Fijne producten op de foto's? Kijk hieronder dan verder voor meer inspiratie voor een fijne, duurzame zomer.

 

(De plekken en websites die ik noem in deze blog zijn puur op basis van mijn eigen enthousiasme,
niet omdat ik met ze samen werk in wat voor vorm dan ook.)

Sorteer op
© 2018 - 2024 L i c h t & F i j n | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel