Welke kleur staat jou mooi?
// Fijne kleuren die echt bij jou passen


Je ziet het vaak al snel of een kleur je staat of niet. De verkeerde kleur kan je bleek doen lijken en van de juiste kleur leef je helemaal op. Dat komt omdat de kleur van je huid, je haar en je ogen bepaalt welke kleuren (kleding) jou goed staan. Als je een kleur draagt die goed matcht bij je "eigen" kleuren dan zie je dat meteen want het voelt goed. Trends zijn leuk maar de juiste kleur vinden is best lastig soms.

Vooral met de kleding die je dicht bij je gezicht draagt is het belangrijk dat je de kleuren kiest die goed bij je passen. Het model van een kledingstuk kan je nog zo mooi staan maar als de kleur niet bij je past dan doe je jezelf geen recht en dat is zonde natuurlijk!

Om je te helpen kiezen voor de juiste kleur laat ik je zien welke kleuren goed bij je zouden kunnen passen op basis van de seizoens-kleur types. Onderaan deze pagina match ik de types met Licht & Fijne accessoires om je te inspireren. Maar denk vooral ook aan de kleding in je kast en (eventueel) de make-up die je draagt!

 

Wat voor types?
Misschien heb je al eens iemand horen zeggen "jij bent echt een winter-type" of "bij mij passen herfstkleuren goed". Misschien weet je zelfs al welk kleur-type je hebt. Scroll dan gelijk door naar beneden om jouw kleurtype op te zoeken en te zien welke Licht & Fijne shawls en accessoires erbij passen. Als je nog niet helemaal weet welk type je bent, lees dan nog even door. Ik ga het je stap voor stap uitleggen.

Simpel gezegd zijn er 4 kleurtypes: lente, zomer, herfst en winter. Elk seizoen staat voor een bepaalde kleurcombinatie in huid- oog- en haarkleur.
Lente en herfst zijn de warme types en zomer en winter de koele. Bij warme types passen warme kleuren goed (rood, geel, oranje, etc.) en bij koele types past blauw, groen en grijs mooi. Behalve warm en koel is er ook een onderscheid in donkere of lichte tinten en contrastrijk of gemengd. Winter en lente types kunnen meestal harde contrasten in kleur goed dragen en bij zomer en herfst types staan vaak de zachtere, gemengde kleuren mooier. 

 

Hoe bepaal je welk type je bent?
Hieronder leg ik de verschillende types wat preciezer uit en dan kun je bekijken wat het beste bij jou past. Kijk hiervoor naar je (natuurlijke!) haarkleur, ook als je inmiddels grijs bent of je haar gekleurd hebt, kijk naar de precieze kleur van je ogen en de tint van je huid. 

Je kan jezelf helpen door een blauw en een rood kledingstuk bij je gezicht of arm te houden om te zien welke (gevoelsmatig) beter bij je huid of haar matcht. Zo weet je in ieder geval of je een warme (rood) of koele (blauw) ondertoon in je gelaat hebt. 

Dan nu de verschillende types:

Lente-Type
Kleur huid: Licht of lichtgekleurd met een warme ondertoon, soms met sproetjes maar je kan bruin worden.
Haarkleur: Licht met warme ondertoon zoals koperblond, lichtbruin, (licht) rood.
Kleur ogen: Lichtgrijs, (licht)blauw of (licht)groen of lichtbruin.

Kleuren die goed bij het Lente type passen zijn licht met een warme ondertoon zoals frisroze, lichtrood en warmwit, Heldere kleuren staan vaak beter dan gemengde tinten. Gouden sieraden staan je mooi. 
Blauw is weliswaar een koele kleur maar staat lente-types met blauwe ogen heel goed. Kies dan voor een helder blauw en niet pastelkleurig.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zomer-Type
Kleur huid: Licht met een blauw/roze ondertoon. Wordt niet snel bruin maar eerder rood in de zon. 
Haarkleur: Asblond of (donker)bruin met koele ondertoon. 
Kleur ogen: Grijs, blauwgrijs of koelbruin.

Kleuren die goed staan bij het Zomer-type zijn licht met een koele ondertoon zoals ijsblauw, wit, grijs, lichtpaars, oudroze en mint. Gemengde kleuren zoals pasteltinten staan je beter dan diepe, contrastrijke kleuren. Qua sieraden is (mat)zilver of een kleurtje (kies de kleur van je ogen!) mooier dan goud. 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Herfst-Type
Kleur huid: Licht of donker met een warme ondertoon. Wordt makkelijk bruin.
Haarkleur: Donker met een warme ondertoon zoals koperbruin of volrood.
Kleur ogen: (licht)Bruin of groen met een warme glans. 

Kleuren die goed staan bij het Herfst type zijn aards, gemengd en warm zoals olijfgroen, bruin, bordeauxrood en oranjerood. Gemengde kleuren staan mooier dan sterke contrasten. Sieraden staan je het mooist in goud en koper. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Winter-Type
Kleur huid: Licht of donker met een koele ondertoon. Je verbrandt snel in de zon of wordt nauwelijks bruin.
Haarkleur: Meestal donkerbruin of zwart, zonder warme gloed. 
Kleur ogen: Grijs, blauwgrijs, grijsbruin of zwart.

Koele, diepe tinten staan jou het mooist. Aubergine, (donker)blauw, wit, helderrood. Jij bent een van de weinige types waarbij zwart heel goed staat. Pastel- en goudtinten staan je minder mooi. Zilveren sieraden staan je beter dan goud. 

Kleuren die goed staan bij het Winter type zijn aards, vol en koel zoals donkerblauw, flesgroen en paars. Sterke contrasten kun jij goed hebben dus combineer gerust wit met een sterke kleur.  Sieraden staan je het mooist in zilver.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder zie je alle producten uit de blog. Voor elk type laat ik 6 producten zien in de volgorde lente, zomer, herfst en winter.

Wil je meer weten over de kleurtypes of zou je graag persoonlijk kleur-advies krijgen, zoek dan online naar een kleurconsulent. Die kan je er zeker meer over vertellen.

 

 

[ Bronnen: kleur-analyse.nl // lidathiry.nl // glamourista ]

Sorteer op
© 2018 - 2024 L i c h t & F i j n | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel